Url Kısal ,Link Kısalt Şifrele ! KütüpHane.Net Türkiye'nin Bilgi Merkezi !

SEARCH

BLOG SEARCH / BLOGDA ARA

11 Aralık 2010 Cumartesi

Esmer Turta


Malzemeler :
20-25 adet savayer bisküvi
4 su bardağı süt
6-7 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
4-5 yemek kaşığı kakao
Üzeri İçin :
Yarım paket toz çikolata sosu
1.5 su bardağı süt
Ara Malzemesi:
1 çay bardağı file Antep fıstığı
100 gr bitter çikolataü
1 yumurta akı
Yarım fincan şeker
10 damla limon
Süslemek İçin:
Yarım fincan toz kakao


Hazırlanışı :
Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin. Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın. Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin. Ağzını streç film ile kapatın. 2 saat buzdolabında dinlendirin. Servis tabağına ters çevirin. Çikolata sosu pişirip üzerine gezdirin.


Yumurta akını, şekeri ve limonu kar haline gelene kadar çırpın. 150 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Beze hamurlarını pastanın üzerine şekilli koyun. Toz kakaoyu üzerine serpip servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konya'nın teklif sistemi Konya Temizlik Şirketleri ingilizce öğrenmenin en kolay yolu Konya halı yıkama Konya organize halı yıkama Dış cephe cam temizliği Konya,Ankara,Antalya Nerede Nasıl ? KütüpHane.Net Türkiye'nin Bilgi Merkezi !

Popüler Yayınlar