Url Kısal ,Link Kısalt Şifrele ! KütüpHane.Net Türkiye'nin Bilgi Merkezi !

SEARCH

BLOG SEARCH / BLOGDA ARA

11 Aralık 2010 Cumartesi

Elmalı Ekmek Turtası


Malzemeler :
1.5 Bayat Ekmek
500 gr Kuru Erik
1 Su Bardağı Toz şeker
6 Yumurta Sarısı
3 Yumurta Akı
1 Su Bardağı Margarin
1/2 Su Bardağı Elma Sirkesi
1 Çorba Kaşığı Tarçın
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Un
1 Tutam Tuz


Hazırlanışı :
Yarım bayat ekmeği küçük küpler halinde doğrayın. 1 ekmeği ise 1 cm kalınlığında dilimleyin.Erikleri yarım saat suda bekletin ve biraz yumuşayınca süzün. Yarım su bardağı toz şeker ve sirkenin yarısını eriklere ekleyip orta ateşte kaynatın. 5 dakika daha yüksek ateşte sürekli karıştırın. Erikler yumuşayınca ateşten alıp soğumaya bırakın. Bir çorba kaşığı margarini daha sonra kullanmak üzere ayırıp kalanı geniş bir kaba alın. Yumurta sarıları, küp şeklinde doğranmış ekmek, tarçın ve kalan toz şekeri ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Yumurta aklarını ayrı bir kasede bir tutam tuzla kar haline gelinceye kadar çırpın ve ekmekli karışıma azar azar ilave edin.

Fırın kalıbını 1 çorba kaşığı sıvıyağla yağlayıp 1 çorba kaşığı unu serpin. Dibine ekmek dilimlerini döşeyip üzerine sirke sürün. Hazırladığınız yumurtalı karışımın üçte birini üzerine dökün ve tekrar ekmek dilimi dizin. Son sırayı ekmekli karışımla tamamlayacak şekilde malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından alıp hazırladığınız erik tatlısını turtanın üzerine gezdirin ve 2 dakika daha sıcak fırında bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konya'nın teklif sistemi Konya Temizlik Şirketleri ingilizce öğrenmenin en kolay yolu Konya halı yıkama Konya organize halı yıkama Dış cephe cam temizliği Konya,Ankara,Antalya Nerede Nasıl ? KütüpHane.Net Türkiye'nin Bilgi Merkezi !

Popüler Yayınlar