Url Kısal ,Link Kısalt Şifrele ! KütüpHane.Net Türkiye'nin Bilgi Merkezi !

SEARCH

BLOG SEARCH / BLOGDA ARA

11 Aralık 2010 Cumartesi

Bademli Ve Mısırunlu Mezgit Filetosu



Malzemeler :
• 1500 gr. Mezgit fileto

• 75 ml. limon suyu
• Tuz
• 1/2 çorba kaşığı karabiber
• 500 gr. mısır unu
• 5 çorba kaşığı İnce kıyılmış

• Fesleğen
• 175 gr. file badem
Kızartmak İçin:
• Un
• Yumurta (çırpılmış)
• Sıvıyağ Tartar Sos

• 450 ml. mayonez
• 15 gr. Kapari (ince doğranmış)

• 25 gr. kornişon (ince zar biçiminde doğranmış)
• 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
• Tarhun otu ve yeşil soğan karışımı
• 2 adet ince kıyılmış soğan

Hazırlanışı :
Mezgit balığı filetolarını yıkayıp bir kaba koyun. Üzerine limon suyu gezdirip, tuzlayın ve biberleyin. Serin bir yerde 30 dakika dinlendirin. Bir tabakta mısır ununun içerisine ince kıyılmış fesleğeni ve file bademi katıp karıştırın. Balık filetolarını tek tek alıp önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak da mısır unlu karışıma bulayın. Balıkları sıvıyağ ile derin yağda kızartın. Sosu hazırlamak için, mayonezin içine kapari, kornişon ve ince kıyılmış maydanoz, tarhun otu, yeşil soğan karışımını ve soğanı katın. İyice karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konya'nın teklif sistemi Konya Temizlik Şirketleri ingilizce öğrenmenin en kolay yolu Konya halı yıkama Konya organize halı yıkama Dış cephe cam temizliği Konya,Ankara,Antalya Nerede Nasıl ? KütüpHane.Net Türkiye'nin Bilgi Merkezi !

Popüler Yayınlar