Url Kısal ,Link Kısalt Şifrele ! KütüpHane.Net Türkiye'nin Bilgi Merkezi !

SEARCH

BLOG SEARCH / BLOGDA ARA

24 Kasım 2010 Çarşamba

pazı nasıl pişirilir

Pazı yaprakları ve sapları, birbirinden ayrı olarak yemek hazırlamada kullanılır. Pazı'nın etli ve etsiz yemekleri, sarması, çorbası, böreği, gözlemesi, kavurması, salatası ve turşusu yapılır. Pazı ile yapılan yemeklerin çoğu, yoğurt ile tüketilebilir. Sultan, ara sıra yaptığı pirinçli pazı yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
iki demet pazı
bir soğan
çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağ
1.5 kaşık pirinç
yarım kaşık salça
karabiber, tuz

Yapılması
pazıları yıkayın, saplarını kesin,
yapraklarını doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun, üzerine salçayı katın kavurun
ardından bir su bardağı sıcak su, pazıyı,
karabiber ve tuz'u katın, tuzunu ayarlayın,
pazılar iyice pörsüdükten sonra pirinci katın ve karıştırın
kapağı kapatın, ağır ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konya'nın teklif sistemi Konya Temizlik Şirketleri ingilizce öğrenmenin en kolay yolu Konya halı yıkama Konya organize halı yıkama Dış cephe cam temizliği Konya,Ankara,Antalya Nerede Nasıl ? KütüpHane.Net Türkiye'nin Bilgi Merkezi !

Popüler Yayınlar