Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Ağustos 27, 2006 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Finduk Ye

Findikli Pralinler

20 adet findik50 gr badem ezmesi (marzipan)50 gr bitter kuvetür
Findiklar 5 dk firinlanir ve soguduktan sonra dislari badem ezmesi ile kaplanip eritilmis kuvertüre bandirilir. Kuvertür donduktan sonra üzerine arzuya göre kakao serpistirilir.




Findikli Brownie

150 gr seker3 yumurta200 gr un1 tk kabartma tozu1 paket vanilya sekeri100 ml sivi yag100 ml ilik su50 gr kakao100 gr rendelenmis cikolata100 gr bütün findik

Malzemelerin hepsi karistirilir. 180°C’de 20-25 dk firinlanir. Pudra sekeri serpilerek servis yapilir.


Findikli Kirazli (Visneli) Kek


150 gr seker125 gr tereyagi veya margarin4 yumurta125 gr un125 gr ince kiyilmis findik100 gr rende cikolata1 tk tarcin2 yk kakao2 tk kabartma tozu1 paket vanilya sekeri1 kavanoz kiraz/visne
Tüm malzemler sirasiyla eklenir ve kek kalibina bosaltilir. Kiraz/visneler süzüldükten sonra hafif una bulanir (pisme esnasinda tamamen dibine cökmelerini engellemek icin) ve kek harcinin üzerine yayilir. 175°C’de 40-45 dk firinlanir.


Sekerpare


3 yu…

Finduk Ye#2

Findikli Mürdüm Erikli Pasta

3 yumurta150 gr seker1 paket vanilya sekeri150 ml sivi yag125 ml soda400 gr un1 paket kabartma tozu2 tk tarcin


Üzeri icin:750 gr taze mürdüm erigi1.5 sb ince kiyilmis findik


Erikleri cekirdeklerinden ayirip, ortalarindan üst kismina dogru kesilir. Hamur malzemelerinden hamur hazirlanip ve tepsiye dökülür. Mürdüm erikleri sirayla dizilir. Üzerine findik serpistirilip 180’de 30-45 dk firinlanir.






















Findikli, Hindistan Cevizli Portakalli Tatli
(10 tane toprak kase icin)

4 yumurta1/2 SB seker1 vanilyali seker1 SB sivi yag200 ml taze sikilmis portakal suyu ya da hazir 100% portakal suyu1 portakalin kabugu (rendelenmis)150 g hindistan cevizi1/2 SB ince kiyilmis findik½ SB un500g irmik1.5 paket kabartma tozuSerbeti icin:5sb seker6 sb sulimon suyu/limon kabuklari
Üstü icin:Findik taneleri

Hepsini karistirip kasik yardimiyla toprak firin kaplarin icine bosaltilir. 180°C’de 20 dk firinlanir. Soguduktan sonra hazirladiginiz sicak serbet üzerlerine dökülür.











































Findikli Cezerye


1 kg …